Skip to content

SELATEK förvärvar Newsafe och stärker sitt erbjudande inom säkerhet

SELATEK stärker sin position inom säkerhetsområdet genom att förvärva Newsafe, en framstående leverantör av helhetslösningar för säkerhetssystem, inklusive brand- och inbrottslarm, passerkontroll, lås och videoövervakning. Newsafe, med kontor strategiskt placerade i Stockholm, Västerås och Gävle, levererar ett omfattande utbud av tjänster som omfattar rådgivning, projektledning, systemdesign och implementering.

Newsafe grundades 2015 och har idag en omsättning på runt MSEK 150 och cirka 60 anställda. Med sitt starka varumärke, väletablerade kundbas och medarbetare med hög teknisk kompetens har Newsafe framgångsrikt uppnått kontinuerlig tillväxt i kombination med stark lönsamhet genom åren. Nuvarande ägare kvarstår i sina operationella roller samt som ägare i den gemensamma koncernen.

”Vi är mycket glada över att välkomna Newsafe till SELATEK. Newsafe är kända för sina högkvalitativa brand- och säkerhetslösningar samt sin tekniska expertis och kommer att stärka vårt befintliga erbjudande inom säkerhet avsevärt. Newsafe uppvisar starka synergier med både vårt elinstallationssegment samt vårt nuvarande säkerhetserbjudande och förvärvet är en viktig strategisk milstolpe för SELATEK. Vi ser stora möjligheter med Newsafe i koncernen och ser fram emot att växa och vidareutveckla affärsområdet tillsammans.” säger Magnus Löfgren, VD för SELATEK.

”Vi ser fram emot att bli en del av SELATEK och att ta nästa steg i vår tillväxtresa. Som företag kommer vi att fortsätta att bygga på vår starka kultur, samtidigt som vi får tillgång till resurser och synergier i en större koncern med både elinstallation och säkerhetskompetens. Tillsammans med våra nya kollegor ser vi fram emot att befästa vår marknadsposition och serviceerbjudande, och i slutändan leverera större värde till våra kunder.” säger Joakim Lorenz, VD för Newsafe.

Deltatec_Kamera
Back To Top