Skip to content

SELATEK fortsätter expandera i sydöstra Sverige genom förvärv av ELIAS Syd

ELIAS Syd ansluter till SELATEK och stärker därmed gruppens position ytterligare i sydöstra Sverige. Med sitt breda utbud av eltekniktjänster och starka varumärke är ELIAS Syd en av de ledande aktörerna på marknaden, med ett särskilt starkt fäste i Blekinge. Förvärvet blir SELATEKs andra i Blekinge på kort tid och totalt fjärde i södra Sverige hittills i år. 

ELIAS Syd grundades 2005 av Ingmar Eliasson och genererar idag en årlig omsättning på cirka 100 miljoner kronor. Företaget har kontor i Olofström, Karlshamn, Ronneby, Karlskrona och Bräkne-Hoby och sysselsätter runt 80 engagerade medarbetare. Industriinstallationer har varit ett specialiseringsområde sedan starten och företaget har idag en stor och diversifierad portfölj av välrenommerade och återkommande kunder. Medarbetarnas tekniska expertis och en bevisad förmåga att hantera högkomplexa projekt har varit stora framgångsfaktorer genom åren.

”Vi är mycket glada och tacksamma över att ELIAS Syd har valt att bli en del av vår grupp. SELATEK-koncernen består av fina bolag med starka varumärken, vilket också är signifikativt för ELIAS. Vi ser fram emot att tillsammans bevara och utveckla allt det fina som byggts upp sedan 2005. ELIAS Syd blir vårt andra förvärv på kort tid i Blekinge och reflekterar vår ambition att vara en marknadsledande aktör i regionen. Vi ser otroligt starka synergier mellan de ingående bolagen i östra Skåne och Blekinge och ser fram emot att fortsätta utvecklas och växa tillsammans.” säger Magnus Löfgren, VD för SELATEK.

”Vi är mycket stolta över allt som ELIAS Syd åstadkommit under dessa 18 år och vill rikta ett stort tack till alla våra duktiga medarbetare som varit med och byggt upp företaget. Tillsammans har vi blivit en stark aktör och ökat värdet för våra kunder. Vi är mycket nöjda över att ELIAS Syd nu blir en del av SELATEK. Som ansvariga för våra medarbetare och kunder kan vi inte tänka oss en bättre ägare för nästa generation ELIAS Syd.” säger Ingmar Eliasson, grundare och ägare.

-
Back To Top