Skip to content

SELATEK expanderar i sydöstra Sverige genom förvärv av Brand El & Säkerhetsteknik i Blekinge och passerar en miljard i omsättning

Brand El & Säkerhetsteknik i Blekinge (”BEST”) ansluter till SELATEK och stärker därmedgruppens position i sydöstra Sverige. BEST är en framstående och väletablerad aktör i Ronneby, Karlskrona och Tingsryd som erbjuder kompletta lösningar inom el, brand,säkerhetsteknik, data & fiber, e-mobility samt solenergi. Med BESTs breda kompetens inom brand- och säkerhetsinstallationer blir företaget en viktig pusselbit i SELATEKs pågående strategiska satsning i segmentet. Förvärvet innebär att SELATEK passerar en miljard i omsättning.

BEST grundades 2006 och har idag en årlig omsättning över SEK 50 miljoner och sysselsätter runt 40 engagerade medarbetare. Med sitt starka varumärke, etablerade kundbas och tekniskt kunniga personal har BEST framgångsrikt uppnått en kontinuerlig tillväxt och levererat goda resultat genom åren. Nuvarande ägare kommer stanna kvar i sina operativa roller och fortsätta utveckla bolaget tillsammans med SELATEK.

”Vi är mycket glada över att BEST har valt att bli en del av SELATEK och vi stärker därmed vår position i Blekinge och södra Småland. BEST har lyckats demonstrera tydliga synergier mellan el- och säkerhetssegmenten på ett sätt som är helt i linje med SELATEKs strategi. Vi är väldigt imponerade av BESTs tillväxtresa så här långt och ser stora möjligheter framåt i samarbete med gruppens övriga bolag. Både teknikmässigt och geografiskt är detta ett förvärv som passar perfekt in i vår tillväxtstrategi.” säger Magnus Löfgren, VD förSELATEK.

Vi ser fram emot att bli en del av SELATEK och ta nästa kliv i vår tillväxtresa. Det känns spännande att komma in i en grupp av bolag med så tydliga likheter med BESTs verksamhet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla och bredda vårt erbjudande inom el- och säkerhetsinstallationer i nära samarbete med SELATEKs övriga bolag och därigenom öka nyttan för våra kunder.” säger Magnus Nilsson, VD för BEST.

Set of black electric cable reels close up in factory
Back To Top